El hombre, 1981

38 x 46 cm, oli / tela

             Aquesta petita obra és una de les més interessants de Torrent, hi aconsegueix unir tendresa i dolor, literatura i expresió pictòrica, estil personal i depuració de recursos. És una figura emblemàtica de la sensibilitatd'aquest artista, que s'ha convertit amb la imatge que il·lustra L'Any Torrent que li han dedicat L'Ajuntament de Ciutadella i el consell Insular de Menorca.
El quadre está pintat amb els colors freds de la solitud i la pobresa. El tractament a base de línies dèbils mostra la fragilitat del personatge i del espai incert en el qual viu. la pintura es tan escassa que no arriba a cobrir el llenç en la seva totalitat i el color és brut, tronat i desgastat. 
             La composició se centra en un home d'esquena que es dirigeix renquejant a un banc d'un carrer, l'acompanya un arbre en primer terme i tres més al fons gairabé desdibuixats. Amb tan pocs elements Torrent ens obliga a centrar la nostra atenció en aquest home vell, coix, contrafet, pobre, potser malalt i maltractat per la vida, aquest home que arrossega els peus amb dificultat cap a un banc com de fil ferro on no l'espera ningú, on potser descansarà una estona abans de continuar sense rumb  fix per una ciutat inexistent. Aquest relat de caire dur, beckettià no té la càrrega desesperançada i nihilista dels existencialistes, está més proxim a la denuncia tendra i compassiva del Charlot de Charles Chaplin, rescatant la dignitat humana més enllà de les condicions econòmiques i socials.