Mi primer cuadro al óleo, 1927

36 x 37 oli/tela
 

         Aquesta pintura representa un hort als afores de Ciutadella, probablement. És curiós destacar que, mentre a l'obra anterior la llegenda escrita a la part posterior del quadre feia referència al seu primer oli, en aquesta ja la considera un quadre.
          En aquesta obra ja s'aprecia la mestria a  resoldre una composició dominada per dues diagonals i que es tradueix en un gran dinamisme intern. També és apreciable la qualitat tècnica en un artista autodidacta i que no havia pogut veure en directe els impressionistes françesos o catalans. el dibuix és molt fresc (que enfora de l'estil retocat i eleclista de les làmines de la Esfera), el paisatge realment lluminós i ben harmonitzat en colors càlids. També poden descobrir algunes de les seves constants a l'hora de compondre, com són els horitzons molt alts i les figures diminutes per aportar escala al conjunt.
          D'aquesta etapa de formació es conserven una vintena d'obres, la majoria són paisatges i marines, un parell de natures mortes, i algun retrat, tots de petit format.