Mercado de Pollensa, 1947

55 x 46 cm, oli/tela

           Junt amb Enero van ser les dues obres més destacades de la seva primera estada a Mallorca. Testimonis directes de la seva realització afirmen que va ser pintat en dues hores i mitja. Torrent mai va voler posar preu a aquest quadre , considerat per ell com una de les seves millors obres.

            Realment és una peça magistral per la seva captació de l'atmósfera i la plasmació tan impecable segons la tècnica impressionista. Mercado de Pollensa s'articula sobre un enquadrament amb tres arbres que pauten l'obra verticalment i tres plans horizontals; calçada, gent i edificis que contenen l'acció de compradors i venedors del mercat davall el ritme dels paraigües, les pinzellades curtes, faciliten la sensació de moviment, al mateix temps fusionen uns personatges amb altres fins a convertir-los en una multitud on només destaca un personatge quiet i solitari amb un braçalet de dol, detall molt característic d'aquells anys.       Però per damunt d'estructura, ritme i personatges, el més destacat és com maneja les matisacions de color, una gama de marrons i de grisos portentosos i ajustadíssima.
           El grup de pintors pollensins van quedar molt impressionats amb aquestes obres per dos motius: un, sorpresos per la qualitat d'un pintor absolutament  desconegut, i segon, perque cap d'ells no havia sabut descobrir a la seva pròpia terra aquelles atmòsferes grises i hivernals.