Enero, 1947
50 x 61 cm, oli/tela

          Aquesta obra és sens dubte, una de les més destacades de l'etapa impressionista de Torrent. Va ser molt valorada per la crítica, inclós Tito Citadini, quan la va presentar a la seva primera exposició a Palma el 1948.
           Enero és una pintura, gairebé monocromàtica amb una gamma riquíssima d'ocres i grisos terrosos, que li confereix el to hivernal dominant. És precisament aquesta atmosfera boirosa i ombrívola de la muntanya mallorquina, resolta en pinzellades soltes i segures, la que demostra la seva mestria en la tècnica impressionista. Compositivament aconsegueix un gran equilibri entre els plans, que progressen rítmicament a través del joc de diagonals  que formen la muntanya i les teulades de les cases. La distribució de l'arbre desfullat, fragmentant la taca de la paret blanca de la casa , la figura de primer terme i el contrapunt del pal elèctric, equilibra perfectament la composició.
            El tema també és molt estimat de Torrent, cases rurals pobres, l'atmosfera densa d'una naturalesa hostil i la figura humana d'esquena integrada en el paisatge.